Experts

Experts

Elke dag om 15.00 uur een livestream met een expert.

Je kunt live meechatten.We doen ons best om zo veel mogelijk vragen mee te nemen.

Maandag 21 november
Nikki Lee Janssen

Nikki Lee Janssen, ervaringsdeskundige en expert op het gebied van sexting, sextortion & online shaming.

Ik hoor je denken, ervaringsdeskundige en expert? Klopt! Ik heb het zelf meegemaakt.

Een ervaring waar ik veel van geleerd heb en om heb weten te draaien naar iets positiefs. Ik schreef het boek ‘‘Niet van iedereen #de hel die online shaming heet’’over mijn verhaal en heb het mijn missie gemaakt om het taboe op deze onderwerpen te verbreken!

Inmiddels werk ik als beleidscoordinator op het thema online seksueel geweld, spreek ik regelmatig over mijn verhaal op congressen en binnen professionele instanties. Daarnaast ben ik veelvuldig in de media te zien om mijn kennis en expertise te delen.”

Dinsdag 22 november
Sietske Dijkstra

Dijkstra: onderzoek, scholing en advies, expert coercive control

Sietske Dijkstra promoveerde in 2000 bij de universiteit Utrecht op een biografische studie naar de relationele impact van geweld in de kindertijd. Ze was bijna acht jaar lector huiselijk geweld en hulpverlening in de keten en maakte deel van de commissie Samson die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de jeugd- en pleegzorg.

Ze is sinds september 2021 commissielid bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. In 1998 richtte zij haar bureau Dijkstra op. Zij is werkzaam als praktijkgerichte onderzoeker en ontwerpt en geeft cursussen in nascholing aan professionals over de aanpak van geweld. Thema’s zijn intergenerationeel trauma, kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties, complexe scheiding, ouderverstoting, (ex)partnergeweld en dwingende controle en moed bij de aanpak van geweld. Doel is versterking van de praktijk door skillful performance.

Ze beweegt heen en weer tussen kennen en weten. In 2021 rondde zij bij de hogeschool van de kunsten in Utrecht een creative design master cross over creativity af. Zij ontwierp met het filosofische frame van tacit knowledge de werkvorm de PLOOI en een cursus belichaamde professionaliteit.

Ze maakt sinds 2012 deel uit van de gezellengroep normatieve professionalisering opgericht door Harry Kunneman waarin normatieve vraagstukken en Goed Werk worden bestudeerd aan de hand van muzische werkvormen. In 2019 brachten zij over hun werk een waardencahier uit, In goed gezelschap.

 www.sietske-dijkstra.nl

Woensdag 23 november
Siets Bakker

Auteur en spreker over systemisch werken

Systemisch werken geeft een andere kijk op wat je meemaakt. Het legt de verborgen verbindingen van dynamieken en gedrag bloot.

Siets Bakker is expert in systemisch werken: ze heeft er meerdere boeken over geschreven en is veelgevraagd spreker. Haar vragen en kennis brengen nieuwe inzichten, waardoor het je makkelijker goed kan gaan.

Foto: NVON

www.rakevragen.com

Donderdag 24 november
Celal Altuntas

Eerwraak-specialist

Het verhaal over Celal

Celal Altuntas kwam op zijn twintigste als vluchteling naar Nederland vanuit Turkije. Zijn jeugd in een piepklein Koerdisch dorp beschreef hij in zijn debuutroman Het dorp van de zeven broers (2007).
In Regen zonder modder (2016) vertelt hij hoe hij in Nederland transformeerde tot maatschappelijk werker en schrijver. Hij schetst een confronterend beeld van het leven van een vluchteling en de worsteling om in ons land een plaats te veroveren.

Als eerwraak-specialist krijgt Altuntas veel te maken met zaken rondom eerverlies en eer gerelateerde geweld kwesties. Hij wordt ook weleens eerwraak specialist genoemd door de journalisten. Bovendien is hij bijna ervaringsdeskundige. Als kind moest hij de moord op twee ooms wreken.  
In zijn boek 'Het is je zusje!' gaat over deze eerkwesties. Van de vijfhonderd meldingen per jaar Nederland gaat het in vijftien gevallen van eergeweld om moord. Het boek is bedoeld om te begrijpen waarom dit alles gebeurt en voor wie wil weten hoe daar een eind aan kan komen.

Vrijdag 25 november
Jef Slootmaeckers & Lieven Migerode

Lieven Migerode is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS.

Hij introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. In 2014 richtte Lieven EFT België op en organiseerde het eerste externship.
Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in België, Nederland, Finland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Iran, Canada, Polen en Italië en werd hij mentor van nieuwe EFT trainers in Roemenië, Italië en Frankrijk. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde: Ik zie u graag (uitgegeven bij Lannoo).

Samen met Jef Slootmaeckers schreef hij verschillende nationale en internationale artikels en het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Samen trainen ze hun benadering op partnergeweld op vele plaatsen in de wereld.

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut certified EFT therapeut,  supervisor en trainer (ICEEFT).

Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden aan verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde afgelopen jaren vele mensen en teams in binnen- en buitenland.
Hij is auteur van verschillende nationale en internationale artikels en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus).

www.eft-belgium.org
Share by: